Omgeving

Villecroze

Het is ongeveer 10 minuten fietsen naar het dorp. In het dorp vind je onder andere een bakker, een slager, een klein supermarktje, een VVV, een skatebaan en tennisbanen.

Salernes
Salernes ligt op 6 kilometer afstand. Op woensdag en zondag ochtend is er markt. Het marktplein is groter dan die van Villecroze en bevat veel gezellige terrasjes. Ook bevinden zich hier de dichtstbijzijnde grotere supermarkten; De Casino, de Intermaché en de Lidl.

Wat te doen
De vele marktjes in de omgeving zijn altijd leuk om te bezoeken, net als de goede Franse restaurants. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te zwemmen. Het prachtige stuwmeer ‘Lac St Croix’ ligt op 3 kwartier rijden. Hier kun je surfen (de surfplank ligt in het hok), waterfietsen en aan het (meestal) rustige strand liggen. Bovendien is er een prachtige waterval in de buurt, waar je een leuke wandeling naar toe kunt maken. De diverse Wijnchateaux, het artistieke dorpje Tourtour of de grotten van Villecroze zijn een ‘must’ om te bezichtigen. Ook een bezoek aan de Abdij, het Chateau van Entrecasteaux of een wandeling door de omgeving is absoluut de moeite waard. In de buurt is er gelegenheid om te golfen en de kust is niet ver weg.

Klimaat
In Villecroze heerst een zogenaamd microklimaat. Dit houdt in dat de plaatselijke weersomstandigheden een gunstige afwijking hebben. De kracht van de Mistral is gering en ‘s nachts koelt het behoorlijk af, ook midden in de zomer.

Reacties zijn gesloten.